Välj en sida

Gebruiksvriendelijke en krachtige MPG-compliance met One Click LCA

Toegang tot NMD 3.0 data uur nadat het is toegevoegd aan de database.
De milieuprestatie van gebouwen (MPG) wordt gebruikt om de duurzaamheid van gebouwen in Nederland te meten. Voor alle MPG-berekeningen moeten gegevens uit de Nationale Milieudatabase (NMD) worden gebruikt.

One Click LCA biedt een gebruiksvriendelijke tool ter ondersteuning van de MPG en is nu volledig gevalideerd ter ondersteuning van de Nationale Milieudatabase 3.0 om One Click LCA-gebruikers in staat stellen toegang te krijgen tot NMD 3.0-gegevens binnen enkele uren nadat deze aan de database zijn toegevoegd.

One Click LCA voldoet niet alleen aan de eisen van de Nederlandse bouwregelgeving, maar ondersteunt ook BREEAM-NL, LEED, Level(s) en meer dan 40 andere wereldwijde certificeringsschema’s. Dit maakt het een goede keuze om het de voorkeurskeuze te maken voor bedrijven die bredere naleving voor hun projecten zoeken.

Hoe kan One Click LCA helpen?

Integraties met Revit, Tekla, IES en meer
One Click LCA ondersteunt integraties met bijna alle ontwerptools op de markt, waaronder Autodesk Revit, IES, Tekla, Rhino en Grasshopper en nog veel meer. Deze integraties helpen om milieuberekeningen in bestaande workflows in te bedden, waardoor de sector kan overstappen op koolstofarme praktijken.

Dagelijkse updates uit de Nationale Milieudatabase 3.0
De One Click LCA-database is gekoppeld aan de nieuwste versie van de NMD en wordt dagelijks bijgewerkt om ervoor te zorgen dat gebruikers altijd toegang hebben tot de meest recente gegevens. Een nieuwe EPD die aan de database is toegevoegd, zal de volgende ochtend beschikbaar zijn via de One Click LCA-tool.

Flexibiliteit om berekeningen bij te werken
Met een focus op bruikbaarheid en een diep begrip van hoe projecten in het echte leven werken, maakt One Click LCA het mogelijk om eenvoudig middelen aan te passen, te verwijderen of te vervangen en de berekeningen opnieuw uit te voeren.

Ondersteunt SfB-code bouwdeelclassificaties – en andere
Het classificatiesysteem SfB (Samarbetskommitten voor Byggnadsfrågor) wordt ondersteund. Het platform maakt het ook mogelijk om gegevens te analyseren op basis van andere classificatiesystemen, ook op maat.

Naleving buiten MPG, Breeam, Leed, Level(s) en meer
One Click LCA ondersteunt meer dan 40 wereldwijde certificeringsschema’s en standaarden – waaronder BREEAM, LEED, Level(s), DGNB, RE2020 en nog veel meer. Evenzo biedt het platform tools voor vele andere duurzaamheidsberekeningen, waaronder circulariteitsbeoordelingen, Life-cycle costing (LCC) en andere.

Ondersteuning voor producten, infrastructuur en BKG-rapportage
One Click LCA biedt productlevenscyclusanalyse (LCA) en EPD-creatie van milieuproductverklaringen, evenals hulpmiddelen ter ondersteuning van de rapportage over broeikasgassen (BKG) van bedrijven en infrastructuur-LCA.

Wereldwijde experts met lokale kennis
One Click LCA is ‘s werelds toonaangevende software voor het genereren van levenscyclusanalyse en milieuproductverklaring (EPD) voor de bouwsector. Het wordt gebruikt in meer dan 120 landen, omvat ‘s werelds grootste database voor de bouwsector en ondersteunt meer dan 50 normen en certificeringen.

Probeer One Click LCA gratis

Krijg toegang tot een 14-daagse gratis proefversie van One Click LCA.

Integreer met BIM, IES-VE, Excel en meer

 

Weet je niet waar je moet beginnen?

Onze lokale expert is er om je te helpen

Bronnenhub

Ebook, handleidingen en webinars

Een one-stop-hub voor alles wat u moet weten over de beoordeling van de levenscyclus van de bouw.