Sélectionner une page

Automatisatie van carbon balans met de software van One Click LCA

Kiezen en vergelijken van duurzame materialen uit de uitgebreide database van One Click LCA, het snel maken van ontwerpvergelijkingen, en het identificeren van hotspots om certificering credits te verdienen

Gecertificeerde database

LCA van een gebouw gemakkelijk gemaakt

Alles wat u nodig hebt om een carbon balans te berekenen en groene bouw certificaten te behalen in België

Snelle carbon balans  tijdens een vroege ontwerpfase

Genereer snel en eenvoudige basisscenarios van de gebouwen en meet hun carbon voetafdruk nog voor u begint te tekenen.

Automatiseren met BIM-integratie

Voer snel en eenvoudig een LCA van een gebouw uit, toon een vermindering van de carbon voetafdruk aan en produceer resultaten die zijn afgestemd op uw certificerings.

Hotspots identificeren

Vind de elementen en materialen met de hoogste bijdrage in een oogwenk.

Benchmark uw gebouw

Vergelijk de embodied carbon van uw project met die van meer dan duizenden gebouwen

Vertrouwd door

Geanvanceerde Eco-ontwerpfuncties

Ga nog een stap verder en beschikt over krachtige eco-ontwerpfuncties om de impact van de structuur en de materialen te optimaliseren

Uitgebreide materiaalkeuzes

Krijg toegang tot generieke materiaalgegevens, EPD’s in heel Europa, fabrikant-specifieke gegevens, en voeg uw eigen privégegevens toe om snelle berekeningen uit te voeren

Eenvoudige materiaal vergelijkingen

Vergelijk eenvoudig de milieueffecten van bouwmaterialen/producten en kies de meest duurzame en kostenefficiënte optie voor uw project.

Snelle ontwerp vergelijkingen

Maak verschillende ontwerpen om opties te vergelijken en de effecten te optimaliseren.

Voor wie is het bedoeld?

Architecten en Ingenieurs

Duurzaamheidsadviseurs

Aannemers

Wij maken conformiteit eenvoudig voor u

Met One Click LCA kunt u resultaten krijgen die zijn afgestemd op de certificeringen en regelgeving die u beoogt

BREEAM international

 • Verdien tot 15 credits 
 • Hoogwaardige LCA en LCC van een gebouw
 • Carbon balans in een vroege fase van de constructie
 • Rapporten op maat voor BREEAM credits

Lees meer over BREEAM

Levels & EU Taxonomy

 • LCA’s voor de EU-Taxonomie rapportering
 • Voldoet aan Levels en EN15978
 • Creër eenvoudig en snel basisscenarios voor ontwerpen 
 • Geautomatiseerde LCA van gebouwen 
 • Snell en eenvoudige ontwerp vergelijkingen

Lees meer over Levels en EU taxonomy

DGNB

 • Verdien ENV1.1. Levenscyclus-impactbeoordeling en ENV1.1 en 2.1. LCA Primaire Energie credits. 
 • Van toepassing op DGNB Internationaal

Lees meer over DGNB

DGNB
Franse regulering RE2020 & HQE

 

 • In overeenstemming met de Franse RE2020 regulering, E+C- en HQE-certificeringen
 • Toegang tot de INIES database voor Frankrijk
 • Importeren van milieugegevens van BETie, DE-Bois, SAVE, Environment IB or PepinBio etc.
 • Automatiseren van invoer van materiaal hoeveelheden

Lees meer over La RE2020 en HQE & BBCA

Kies het juiste plan voor u

One Click LCA biedt verschillende abonnementsformules voor België. Kies het plan dat het best bij u past en selecteer eventuele toevoegingen om u nog verder te helpen.

Wat maakt ons anders?

Gebruiksvriendelijke software

One Click LCA  is de #1 eenvoudige en geautomatiseerde webgebaseerde levenscyclusanalyse software die gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor beginners. Het is handig voor zowel individuele gebruikers als teams die carbon neutral projecten willen ontwerpen en certificeringscredits willen behalen.

One Click LCA’s uitgebreide wereldwijde database

One click LCA integreert gegevens van bijna alle beschikbare EPD-platformen, over de hele wereld, waaronder B-EPD (België), INIES (Frankrijk), IBU (Duitsland), en alle andere Europese en wereldwijde product-EPD’s. EPD’s in de One Click LCA database bevatten gedetailleerde technische beschrijvingen van bouwproducten en voldoen aan de normen EN 15804 en/of ISO 14025.

BIM en BEM software integraties

Importeer BIM en BEM modellen naar One Click LCA of gebruik plugins om  te optimaliseren binnen uw ontwerpsoftware. One Click LCA ondersteunt integraties met ontwerpgegevens van Revit, Excel, Tekla en 15+ integraties.

Uitstekende klantenondersteuning

De experts van One Click LCA bieden u  training en ondersteuning in het, Frans en Engels om het proces voor u eenvoudige te maken. Wij leveren altijd deskundige klantenondersteuning voor u, en u kunt ons aanspreken op onze klantenbeloften.

Wat zeggen onze klanten over ons?

“One Click LCA heeft het voordeel dat het zowel uitgebreid … als gebruiksvriendelijk is… Bovendien biedt One Click LCA een uitstekende klantenondersteuning.”
MARION CHARLIER

Bouwkundig ingenieur, ArcelorMittal Steligence

FAQs

Welke gegevens zijn beschikbaar in One Click LCA?
One Click LCA bevat meer dan 100k+ datapunten en integreert gegevens van bijna alle EPD-platformen over de hele wereld. Het platform bevat ook EPD-gegevens die niet gepubliceerd zijn onder de vermelde databanken. Voor een volledig overzicht van de databanken die beschikbaar zijn in One Click LCA, gaat u naar deze link.
Welke BIM-integraties ondersteunt de tool?
BIM integraties zijn beschikbaar bij elke licentie vanaf Business en hoger. De ondersteunde integraties omvatten: Revit, Archicad, Rhino en Grasshopper, Tekla Structures, Trimble connect, IES-VE, Designer Builder, Excel en meer.
Hoeveel BREEAM credits kan ik behalen met One Click LCA?
Geverifieerd door de BRE, is One Click LCA de best beoordeelde software die het mogelijk maakt om tot 15 credits te behalen in het BREEAM internationale certificerings programma. Lees er hier meer over.
Ik heb een project in Frankrijk, hoe kan ik reglementaire RE2020 LCA-berekeningen uitvoeren?
Met de One Click LCA RE2020 en E+C- modules kunt u berekeningen uitvoeren volgens de Franse bouwregulatie met toegang tot de INIES-databank. Lees er hier meer over.
Welke andere functies zijn er beschikbaar in de software naast Life-Cycle Assesment?
Voor her ontwerp van gebouwen ondersteunen wij onder andere ook levenscycluskosten, het opvolgen van groenere materialen, het bijhouden van locaties en klimaatbestendigheid.  U kunt ook uw resultaten en de emissies en materiaalstromen tijdens de gebruiksfase opvolgen. Daarnaast hebben we oplossingen voor LCA’s van bouwmaterialen en EPD’s die voldoen aan EN 15804, en voor de beoordeling van infrastructuur voor wegen, spoorwegen, luchthavens, en meer.
Welke fases van de levenscyclus worden door One Click LCA ondersteund?
One Click LCA ondersteunt berekeningen van alle levenscyclusfases van de wieg tot aan het graf zoals gedefinieerd in EN 15978, inclusief bouwproducten en processen in A1-A5, gebouwgebruik, onderhoud, energie- en waterverbruik in B1-B7, einde-levensduur impacts in C1-C4, en externe impacts in module D.

In het merendeel van onze tools bedoeld voor een LCA van een gebouw voor verschillende certificeringen en berekening schema’s, wordt het aantal beschikbare levenscyclusfasen beperkt in functie van het schema in kwestie.

Welke LCA-normen ondersteunt One Click LCA voor een WBLCA?
Onze evaluatie-instrumenten voor de levenscyclus van een gebouw voor de Europese markten zijn gebaseerd op de EN 15978-norm. De EN 15978-norm is in overeenstemming met de ISO 1404/44-norm, wat betekent dat alle op de EN-norm gebaseerde tools ook voldoen aan de ISO 14040/44-norm. 

Onze instrumenten voor de levenscyclusanalyse van gebouwen voor de Noord-Amerikaanse markten voldoen aan ISO 14040/44. 

De tool is ook door derden geverifieerd voor EN 15978, ISO 21931-1, ISO 21929-1, en voor invoergegevens voor ISO 1404/44 en EN 15804 normen.  Het verificatierapport vindt u  hier.

Hoe kan ik weten welke materialen de grootste impact hebben?
Wij hebben een tool dat de bijdrage van alle afzonderlijke structuren en materialen toont en de onderdelen met de hoogste emissies aangreeft. Zo kunt u gemakkelijk de onderdelen met de hoogste emissies lokaliseren.
Heb ik EPD’s nodig voor alle materialen om een LCA te kunnen berekenen?
Bij het berekenen van een levenscyclusanalyse moet u altijd de beschikbare gegevens van de hoogste kwaliteit kiezen, wat betekent dat als de materiaalfabrikant waarmee u van plan bent te werken product-EPD’s beschikbaar heeft volgens uw berekeningsnorm, u die zou moeten gebruiken. Dit is echter niet in alle gevallen mogelijk. Als u zich in een vroege ontwerpsfase  bevindt, weet u misschien nog niet welke fabrikant u gaat kiezen. Als er geen exacte informatie beschikbaar is, moet u de op één na beste optie gebruiken, wat kan betekenen soortgelijke producten van een andere fabrikant, EPD’s op product categories niveau, of gemiddelde LCA-gegevens voor het product in kwestie. 

 

One Click LCA biedt zowel een uitgebreide databank van EPD’s  als gemiddelde gegevens voor de producten aan. Wij bieden ook meer gedetailleerde begeleiding aan onze klanten om hen te helpen de meest relevante datasets te kiezen.

Heeft u nog meer vragen?
Volg deze link voor meer informatie over LCA.

Klaar om aan de slag te gaan?

Boek a demo met onze lokale specialisten

Bronnenhub

E-boeken, gidsen & webinars

Een one-stop hub voor alles wat u moet weten over de levenscyclusanalyse van gebouwen, gegevens, en business cases rond low carbon ontwerpen & bouwen.